Over
WegWijsVR

Informatie voor scholen

Wat is WegWijsVR?
WegWijsVR is een app waarmee leerlingen van groep 5 t/m 8 verkeersopdrachten uitvoeren in een virtuele wereld.

Hoe werkt de app?
Zodra leerlingen de app starten, lopen of fietsen ze door de straten. Steeds krijgen ze een opdracht. Kijken ze goed naar links en rechts? Gaat het verkeer van rechts voor? Voor elke opdracht krijgen ze punten, waarmee ze elkaar kunnen uitdagen. Hoe meer punten, hoe beter! De leerlingen spelen de app, jij als leerkracht houdt de prestaties bij met het online dashboard.

Vereisten voor gebruik van de app
De app werkt op een laptop en desktop met minimaal Windows 8. En op een tablet of telefoon met Android 6 of hoger of iOS 9 of hoger. Ook is het mogelijk om met een Oculus GO VR-bril te oefenen. Er is internet vereist voor het spelen van de app. Voor toegang tot het online platform is ook internet nodig.

Wat leren de kinderen?
WegWijsVR maakt veilig oefenen mogelijk en is leerzaam. Leerlingen krijgen direct feedback op hun verkeersgedrag en krijgen tips om hun gedrag in het verkeer te verbeteren. 

WegWijsVR sluit aan op de kerndoelen
De leerlingen leren zich redzaam te gedragen in sociaal opzicht, als verkeersdeelnemer en als consument. Dit valt onder ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’.

Wat kost het?
WegWijsVR kost € 2,50 per leerling per jaar met een minimum van € 250 per school per jaar. De bedragen zijn exclusief btw.

Hoe koop je WegWijsVR?
Vul het aanvraagformulier in. Na betaling, en na ontvangst van een getekende Verwerkersovereenkomst, krijg je de inloggegevens en het stappenplan om aan de slag te gaan.

WegWijsVR Aanvragen

WegWijsVR bereidt kinderen goed voor
op zelfstandige deelname aan het verkeer.

Bekijk hier hoe WegWijsVR werkt

Meer over de WegWijsVR verkeerstraining

In de WegWijsVR app voor scholen, zijn algemene verkeerssituaties uit een stad of dorp in 3D nagebouwd.
Het trainingsprogramma bestaat uit 2 onderdelen.

Oefenmodules in een app
voor op school en thuis

Er zijn verschillende oefenmodules. Zoals oversteken als voetganger op een rechte weg (bijvoorbeeld tussen geparkeerde auto’s), oversteken bij een zebrapad, fietsen op een gelijkwaardige of voorrangskruising. In elke module wordt een verkeerssituatie op verschillende niveaus getraind. Leerlingen krijgen direct feedback op hun verkeersgedrag. En zien tips om hun gedrag te verbeteren. De verkeerssituatie wordt moeilijker als de leerling meer kennis, inzicht en vaardigheid krijgt in de oefening.
De komende maanden voegen we steeds nieuwe thema’s toe in de app. Zoals bijvoorbeeld fietsen in het donker, of als het regent.

Online platform met dashboard
voor leerkrachten

WegWijsVR is zo ingericht dat leerlingen hun verkeersgedrag zelfstandig verbeteren. Als leerkracht volg je de ontwikkeling van jouw leerlingen met een online dashboard. Aan de hand van de scores van jouw leerlingen bepaal je of de lesstof moet worden aangepast. Op het platform staan ook tips, instructievideo’s en praktijkoefeningen die je klassikaal kan uitvoeren. Ook kun je er het leerlingenbestand onderhouden.

Thuis oefenen met WegWijsVR
Leerlingen kunnen de oefenmodules ook thuis oefenen op een mobiele telefoon. Ook die resultaten worden meegenomen in het dashboard.
Hiermee kun je ouders inzicht geven in het verkeersgedrag van hun kind.

Bewezen Effectief

Uit wetenschappelijk onderzoek onder 600 basisschoolleerlingen van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV, 2016/2017) blijkt dat WegWijsVR veilig verkeersgedrag bevordert.

Wat krijg je?

  • De WegWijsVR app met verkeerssituaties uit een stad of dorp. Die keuze maak je bij aankoop. 
  • Gebruikslicentie voor 1 jaar. Na dit jaar kun je de licentie verlengen.
  • Toegang tot een online platform om als leerkracht jouw leerlingenbestand bij te houden. En het dashboard om de voortgang van jouw leerlingen te volgen.

Wat kost het?

  • € 2,50 licentiekosten per leerling per jaar met een minimum van € 250 per school per jaar, exclusief btw.

Aankoopproces

  • Vul het aanvraagformulier in
  • Na ontvangst krijg je de factuur en een Verwerkersovereenkomst
  • Na betaling en ontvangst van de ondertekende Verwerkersovereenkomst,
    ontvang je de inloggegevens en een stappenplan. Daarmee kun je direct aan de slag. De licentie is 1 jaar geldig.
  • Download hier de brochure
WegWijsVR aanvraagformulier

Reacties op WegWijsVR

“Onze scholieren/leerlingen vinden het fantastisch. De kinderen kijken uit naar dit lesgedeelte van de dag. Het spelelement zorgt ervoor dat dit deze belangrijke educatie ook leuk wordt.”- Maarten Verberne | Basisschool De Stappen
“We willen dat onze kinderen veilig naar school kunnen. Interpolis leert Tilburgse basisschoolkinderen op een innovatieve manier om veilig deel te nemen aan het verkeer. Wij juichen dit soort initiatieven enorm toe. Samen werken we aan onze ambitie: Een kwart minder verkeersongevallen in 2020 en 0 verkeersdoden in Tilburg.”- Wethouder Mario Jacobs | Gemeente Tilburg
“Veiligheid van onze kinderen staat voorop. WegWijsVR is een mooie, innovatieve manier om verkeersvaardigheid te oefenen.”- Sipke van der Meulen | Secretaris ROF
“Een verkeerstraining met WegWijsVR laat kinderen verkeerssituaties veiliger uitvoeren. Het veilig uitvoeren de verkeerssituaties steeg na de training van 16% naar 49%. De onderzoeksresultaten zijn positief.”- Dr. G.J. Wijlhuizen | Onderzoeker bij SWOV

Waarom doet Interpolis dit?

Waarom doet Interpolis dit?

Focus op wat echt belangrijk is:
leerlingen veilig in het verkeer

Uit onderzoek van Interpolis en Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat de meeste kinderen onvoldoende verkeersvaardig zijn op het moment dat ze zelfstandig naar school moeten lopen of fietsen. Het aantal ongevallen onder kinderen t/m 15 jaar steeg tussen 2014 en 2017 met 9%.

Interpolis vindt dat het verkeer veilig moet zijn; ook voor kinderen. Daarom ontwikkelden wij WegWijsVR, een innovatieve verkeerstraining voor basisschoolleerlingen.

Haal WegWijsVR naar jouw school

Vul het aanvraagformulier in en ga direct aan de slag met WegWijsVR.
Meer informatie nodig? Neem contact op via wegwijsvr@interpolis.nl.
Of bel op werkdagen tussen en 9:00 – 17:00 uur naar 013 46 22 622

veilig