WegWijsVR

Informatie voor ouders

Met WegWijsVR oefent je kind virtueel verschillende verkeerssituaties. Dit kan met behulp van een tablet of mobiele telefoon. In een virtuele omgeving kunnen kinderen veilig en in spelvorm het verkeer verkennen. Zo leren ze spelenderwijs omgaan met onverwachte situaties die ze ook kunnen tegenkomen als ze op straat lopen op fietsen.

Scholen gebruiken WegWijsVR om leerlingen op een eenvoudige, innovatieve én leuke manier meer te leren over het verkeer.

Maakt jouw school nog geen gebruik van WegWijsVR? Dan kun je ook zelf met jouw kind oefenen. De WegWijsVR app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. Deze gratis app is een verkorte versie van de WegWijsVR scholen app.

WegWijsVR

Informatie voor ouders

Met WegWijsVR oefent je kind virtueel verschillende verkeerssituaties. Dit kan met behulp van een tablet of mobiele telefoon. In een virtuele omgeving kunnen kinderen veilig en in spelvorm het verkeer verkennen. Zo leren ze spelenderwijs omgaan met onverwachte situaties die ze ook kunnen tegenkomen als ze op straat lopen of fietsen.

WegWijsVR is een app waarmee kinderen van groep 5 t/m 8 in 3D hun verkeersvaardigheden oefenen. Scholen gebruiken WegWijsVR en het bijhorende trainingsprogramma om leerlingen op een eenvoudige, innovatieve én leuke manier meer te leren over het verkeer.

Maakt jouw school nog geen gebruik van WegWijsVR? Dan kun je ook zelf met jouw kind oefenen. De WegWijsVR app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play. Dit is een verkorte versie van de WegWijsVR app.

veilig

Veilig

Je kind oefent virtueel verschillende verkeerssituaties. Hierdoor is hij/zij beter voorbereid op zelfstandige deelname aan het échte verkeer.

leerzaam

Leerzaam

WegWijsVR maakt  kinderen verkeersvaardiger. Als ouder zie je welke situaties je kind nog lastig vindt.

Cool

Leuk

De app is in spelvorm gemaakt: je kind verzamelt punten en kan klasgenootjes uitdagen ook mee te doen.

Er komt een moment dat je ze los moet laten.
Stuur ze goed voorbereid op weg. Oefen met WegWijsVR

Om WegWijsVR goed te ontwikkelen hield Interpolis een experiment. Voor de deelnemende scholen werd de schoolomgeving in 3D nagebouwd. Het experiment was succesvol. Dit was het startschot voor de doorontwikkeling van WegWijsVR.

Waarom doet
Interpolis dit? 

Uit onderzoek van Interpolis en Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat de meeste kinderen onvoldoende verkeersvaardig zijn op het moment dat ze zelfstandig naar school moeten lopen of fietsen. Het aantal ongevallen onder kinderen t/m 15 jaar steeg tussen 2014 en 2017 met 9%. Interpolis vindt dat het verkeer veilig moet zijn; ook voor kinderen.

Bewezen effectief

Uit wetenschappelijk onderzoek onder 600 basisschoolleerlingen (SWOV, 2016/2017) blijkt dat WegWijsVR veilig verkeersgedrag bevordert.

Focus op wat echt belangrijk is,
dat je kind veilig thuiskomt uit school.

Download nu de WegWijsVR app, laat je kind oefenen en vergroot de verkeersvaardigheid van je kind

Focus op wat echt belangrijk is:
je kind veilig in het verkeer.

Download nu de WegWijsVR app en vergroot de verkeersvaardigheid van je kind.