Hoe geef ik les?

19 weken lesstof per jaargroep

WegwijsVR geeft per jaargroep lesstof voor 19 lessen en 19 opdrachten in de VR-wereld.

Deze 19 lessen kun je verdelen over 19 lesweken. Je kunt kiezen voor een relatief kort en intensief traject. Dan geef je in 19 weken de lessen en laat je de leerlingen in deze 19 weken oefenen in de VR-wereld. Je kunt de lesstof ook verdelen over het schooljaar. Je geeft dan eens in de twee weken een les. In die twee weken kunnen de leerlingen een oefening doen in de VR-wereld. In de praktijk zien we dat het aantal computers in de klas vaak de keuze bepaalt. Heb je weinig computers, dan is het fijn om wat meer tijd te hebben om alle leerlingen de kans te geven om de opdracht in de VR-wereld uit te voeren.

Contact
docentenhandleiding-label

Indeling van de les

In de docenten handleiding vind je per les alle informatie die nodig is om de les te geven. Je geeft de les volgens het volgende stramien.

  • Je laat een afbeelding zien: Dit is bijvoorbeeld een driehoekig bord met rode rand en in het veld 2 spelende kinderen. Je vraagt of de leerlingen dit bord kennen. Zo ja, waar staat zo’n bord? Vaak in de omgeving van de school. Je bespreekt de betekenis en waarom dit bord er staat.
  • Je bespreekt de uitleg in het werkboek: Je leest de informatie uit de spreekwolk voor en je bekijkt één voor één de borden. Hierna vertel je wat de bedoeling is bij de verschillende opdrachten.
  • Je geeft aan welke VR-opdracht de leerlingen kunnen uitvoeren.
  • De leerlingen gaan in 2-tallen aan de slag in het werkboek: Dit lokt uit dat ze de oplossingen van de opdrachten samen bespreken.
  • De leerlingen maken individueel de opdracht op de computer. Aan het einde van elke opdracht verwijst het werkboek naar de bijbehorende oefenopdracht in de VR-wereld.
  • Nabespreken: nadat alle leerlingen de opdrachten in het werkboek hebben gemaakt worden deze klassikaal nabesproken. In de toelichting wordt aangegeven wat de aandachtspunten bij het nabespreken zijn.

Werken in een combinatiegroep

Om het werken in een combinatiegroep eenvoudiger te maken, is er voor gekozen om de inhoudsopgave van elk werkboek grotendeels gelijk te houden. Bijvoorbeeld: Les 8. In deze les staat in alle jaargroepen het driehoekige bord met rode rand centraal. De oefenstof is natuurlijk wel afgestemd op de ontwikkeling van de leerlingen in de verschillende jaargroepen.

Stel een vraag

WegWijsVR iets voor jouw school?

Neem gerust contact op

Focus op wat echt belangrijk is:
Kinderen veilig laten deelnemen aan het verkeer

“Het online oefenen met de verkeersmethode WegWijsVR laat kinderen verkeerssituaties veiliger uitvoeren. Het veiliger uitvoeren van de verkeerssituaties steeg na de training van 6 weken van 16% naar 49%. De onderzoeksresultaten zijn positief.”
Dr. G.J. WijlhuizenOnderzoeker bij SWOV

WegWijsVR is powered by Interpolis & Zwijsen

Interpolis. Glashelder