Het onderzoek

Uit wetenschappelijk onderzoek onder 600 basisschoolleerlingen van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV, 2016/2017) blijkt dat WegWijsVR veilig verkeersgedrag bevordert.

Uit onderzoek van Interpolis en Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat de meeste kinderen onvoldoende verkeersvaardig zijn op het moment dat ze zelfstandig naar school moeten lopen of fietsen. Het aantal ongevallen onder kinderen t/m 15 jaar steeg tussen 2014 en 2017 met 9%.

Interpolis vindt dat het verkeer veilig moet zijn; ook voor kinderen. Daarom ontwikkelden wij WegWijsVR, een innovatieve verkeerstraining voor basisschoolleerlingen

Ik heb interesse

Resultaten

Op zowel basis- als complexere vaardigheden is er na gebruik van WegWijsVR een significante stijging te zien. De 1-meting was 6 weken na de 0-meting.

Vaardigheden

0-meting

1-meting

Verschil

Kijken naar andere weggebruikers 72% 89% +17%
Veilig oversteken 69% 89% +20%
Bekijken verkeersinformatie 96% 97% +1%
Kijkgedrag rechts 54% 80% +26%
Kijkgedrag links 44% 80% +36%
Kijkgedrag over schouder 35% 73% +38%

Gamification en uitdaging

Veel games zijn onder kinderen razend populair. WegWijsVR speelt hierop in en toont de lesstof in een game-achtige omgeving. Dit maakt het leuk en uitdagend voor leerlingen.

Door te oefenen komen leerlingen steeds een level verder en ontvangen zij bij veilig verkeersgedrag virtuele beloningen. Ook kunnen zij vrienden uitdagen om meer punten te halen. WegWijsVR is zo ingericht dat leerlingen hun eigen verkeersgedrag zoveel mogelijk zelfstandig leren verbeteren.

WegWijsVR iets voor jou?

Neem gerust contact op

Focus op wat echt belangrijk is:
Kinderen veilig laten deelnemen aan het verkeer

“Een verkeerstraining met WegWijsVR laat kinderen verkeerssituaties veiliger uitvoeren. Het veiliger uitvoeren van de verkeerssituaties steeg na de training van 6 weken van 16% naar 49%. De onderzoeksresultaten zijn positief.”
Dr. G.J. WijlhuizenOnderzoeker bij SWOV

Een initiatief van Interpolis

Interpolis. Glashelder